בישום חללים

אין ספק כי כולנו מעוניינים לשעות בחלל נעים וריחני, עניין המאלץ אותנו להתעסק באופן תדיר בבישום חדרים שונים – בין אם מדובר בחדר השירותים, חדר האורחים או אף חדר השינה. מרבית השיטות לבישום חללים כיום הן שיטות מעט בעייתיות, שכן רובן גוזלות זמן רב, התעסקות בלתי פוסקת או הוצאת סכומי כסף גדולים על בסיס קבוע. בדיוק מסיבה זו, ריכזנו פה עבורכם שלוש שיטות יעילות לבישום חללים, תוך ציון היתרונות והחסרונות של כל שיטה.
נרות ריחניים
נרות ריחניים הם נרות אשר מפיצים ריח כלשהו בחלל החדר כאשר מדליקים אותם. את הנרות הריחניים ניתן לרכוש במגוון של ריחות שונים, והיתרון המרכזי של שיטת בישום זו הוא האסתטיקה: נרות ריחניים מגיעים במגוון של עיצובים וצבעים שונים, עניין ההופך אותם לאלמנט אסתטי ונעים למראה בחדר. עם זאת, לשיטה זו גם לא מעט חסרונות:
• לכלוך – נרות, כידוע, נמסים עם חום. עניין זה עלול ליצור מעט בלאגן או לכלוך באיזור בו אנו מדליקים את הנר, או במקרים קשים יותר, אף להרוס את המשטח שהנר יושב עליו.
• עלות גבוהה ורכישה על בסיס קבוע – גם הנרות הגדולים ביותר נגמרים בנקודה מסוימת, עניין הדורש מאיתנו לקנות נרות חדשים לעיתים קרובות יחסית. בנוסף, רכישה של נרות ריחניים לרוב מסתכמת בסכומי כסף לא קטנים.
• שיטת בישום הדורשת השגחה – בניגוד לשיטות בישום אחרות, את הנרות הריחניים לא ניתן להשאיר דולקים בבית בכל שעות היממה – שכן האש עלולה "לנדוד" וליצור שריפה. מסיבה זו, ניתן לבשם את חלל החדר רק כאשר יש מישהו שמשגיח על הנר ומוודא שדברים לא יוצאים משליטה.
מבער ייעודי לשמנים ריחניים
מבער ייעודי לשמנים ריחניים הוא מעין מתקן שניתן לטפטף אליו כמה טיפות של שמן אתרי כלשהי. המתקן מאדה את השמן ומפיץ את הריח לחלל החדר, וכך מבשם אותו. היתרון הבולט ביותר של שיטה זו, הוא שהיא מאפשרת שימוש בשמנים שיכולים לסייע לאנשים בבעיות שונות, כמו למשל שמן הלבנדר – שמיועד להרגעה. החסרונות של השיטה הם ההוצאה החודשית הגבוהה, וכמו כן הריחות של השמנים עצמם, אשר עלולים להיות מעט "חריפים" עבור אנשים הרגישים אליהם.
מטהר אוויר חשמלי או אלקטרוני
מטהר אוויר חשמלי הוא ככל הנראה שיטת הבישום היעילה והטובה ביותר מבין השלוש. מדובר במכשיר קטן וחכם, המפיץ כמות מדודה של ספריי ריח לחלל החדר בכל מספר שעות או דקות (לבחירת המשתמש). עניין זה מאפשר לבשם את החלל בכל שעות היממה, במינימום של התעסקות או מאמץ מצד המשתמש, וכך לזכות בחלל נעים וריחני תמיד, בהוצאה כספית מינימלית.